17.3.10

37. ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΝΟΦΘΑΛΜΗΣ ΚΟΤΑΣ


Στο κοτέτσι υπήρχαν πολλές κότες. Άλλες είχαν φουντωτή ουρά, άλλες καφέ πούπουλα, άλλες ήταν μαύρες. Μια όμως από όλες τους είχε ιδιαίτερη μορφή: στην κόγχη του αριστερού της ματιού, αντί για τον αναμενόμενο βολβό, είχε μια κλειτορίδα.

Ο Παπα-Γιάννης μόλις την είδε ξεφώνησε: «Αυτή είναι η αιτία του κακού κυρά Μαριγούλα! Βγες έξω από το κοτέτσι για να αρχίσω την πάλη ενάντια στο κακό!»

Πράγματι, ο Παπα-Γιάννης άνοιξε τη Βίβλο με το ένα χέρι και με το άλλο κράτησε σφιχτά έναν ξύλινο σταυρό. Πλησίασε την κότα και άρχισε να διαβάζει. Η κότα πάλι, μόλις ο Παπα-Γιάννης ξεστόμισε την πρώτη κουβέντα στα αρχαία ελληνικά, ανταπάντησε με ένα λατινικό ρητό: «Karabelas mortum est» (μετάφραση: o Καράμπελας πέθανε). Ο Παπα-γιάννης ξαφνιάστηκε: «Είχε δίκιο η κυρά-Μαριγούλα ότι άκουσε τις κότες να μιλάνε λατινικά. Τι να σημαίνουν όμως αυτά που λέει;» σκέφτηκε. «Υπαγε οπίσω μου Σατανά!!!» αναφώνησε και κάρφωσε το Σταυρό στην αριστερή κόγχη του ματιού της κότας. Η κότα, το μόνο που πρόλαβε να πει (σε άπταιστα νέα ελληνικά) πριν πεθάνει ήταν: «Όπως πεθαίνω εγώ τώρα, έτσι κάποιος δολοφονήθηκε χθες βράδυ εδωπέρα. Στη ρεματιά τρεχάτε στην Κακιά την Ώρα λίγο πριν την εσπέρα »




5 comments:

  1. trellathika pano mou!!! ira darling meta apo afto we must pame you for exorkism as episis!!!!??

    ReplyDelete
  2. xaxaaxa!
    xairomai pou sas arese!
    filia se ola ta pikrokoritsa!

    ReplyDelete