24.3.10

39. Μαν αι γουαντ εντ ναου χιμ αι γουαντ!

Tην ιδια παντα στιγμη κι ενω ο Παπα Γιαννης ηταν ετοιμος να παει στο Κτελ, η Σβετλανα ηταν στο Καραμπελα μανσιον και καθαριζε τα τελευταια ιχνη του εγκληματος. Μετα απ'οτι εγινε με τα κοτικα αποφασισε να ξεπαστρεψει ολα τα κοτοπουλα και να πνιξει ολα τα κουνελια.
Ο Καραμπελας ομως, ηταν σημαντικος παραγοντας της οικονομιας της περιοχης. Ειχε περασει μια εβδομαδα και ηταν αφαντος απο τα γνωστα λημερια, μπουρδελα, χασαποταβερνες, κωλαδικα κτλ και η παλιοπαρεα ειχε ανησυχησει.
Ενας απο τους γεροξουρες φιλους του Καραμπελα, ο κυρ Πιπης, συνταξιουχος αγροφυλακας και μεγαλος φαν ολων των σειρων Σι-εσ-αι Μαιαμι, Νιου Γιορκ, Ντεξτερ, Σοπρανος, αποφασισε να παρει τα κοκκαλα του και να δει τι εγινε το παλιοπαιδο ο φιλος του.
Καθως πλησιαζε στο Καραμπελα μανσιον, ειδε απο μακρια τη Σβετλανα που ηταν απο την κορφη ως τα νυχια γεματη στο πουπουλο και φωναζε κατι στα ρωσικα, που του φανηκε σα βρισιμο, αλλα και παλι ποτε δεν ξερεις.
Πηγε σιγα σιγα προς το μερος της και οπως ηταν σκυμμενη με το λευκο μινι και το κοκκινο δωδεκαποντο και λευκα πουπουλα παντου, κατι σπαρταρισε μεσα στο παντελονι του κυρ Πιπη ''ααααχ περεστροικα που θα σι κανου! Μαζι σ' και στη Σιβηρια, μπαμπουσκαρα μ'!''. Η Σβετλανα χαμπαρι δεν ειχε παρει τον κινδυνο που πλησιαζε απο πισω και συνεχιζε αδιστακτη το εργο της.



"Τι καν'ς ιδουω μαρη?" την αιφνιδιαζει ο κυρ Πιπης.
"Αααχ шлюха! Τι τες εντω, παλιοπουρω?" γρυλλισε απειλητικα η Σβετλανα.
"Που ειν' μαρη ου Καραμπελας? Γιατι τ' ξιπαστρευσ' τ' ζα?"
"Εεεε, το γερο-Καραμπελα με παρατησε μονη, κυρ Πιπη! Χωρις λιεφτα, χωρις τιποτα! Αιιιιιιι η ντολια, τι ν'αποκαμω η φτωχια? Θα πουλησω τα κοτικα στο κυρ Ανεστη το χασαπακλα!"
"Αααα ετσ'! Κι που πηγε μαρη? Ειμενα δεν με ειπε τιποτις!"
"Κυρ Πιπη, το Καραμπελα πηγε στου Γκρικ Αιντολ, κανει ουντισιον!''
" Τι λες μαρη? Ετσι εεε?"
"Ντα ντα κυρ Πιπη, και τωρα, πρεπει να τελειωσω, γκιαυτο, σιε παρακαλω, αδειασε μου τη γωνια, εχω παρα πολλα να κανω."
"Ενταξ' μαρη! Δεν τελειωσαμ' ομως ειμεις οι δυου! Θα ξαναρθ'!"
"Ντα ντα! Αιντε, καλη σου ωρα!" ειπε η Σβετλανα ενω μεσα της ευχοταν να πεσει το παλιοπουρο και να τσακιστει. Αναρωτιωταν μηπως να τον ξεπαστρευε κι αυτον στο τσακα τσακα μαζι με τα κουνελια, αλλα πολλα εγκληματα μαζι δεν βγαινουν σε καλο. Επρεπε να αποκτησει τον ελεγχο της καταστασης.

Ο κυρ Πιπης απο την αλλη, δεν πολυπιστεψε τη Σβετλανα. Το'ξερε βεβαια οτι ο Καραμπελας ηταν μεγαλο ψωνιο και το'λεγε και το ξαναλεγε οτι θα πηγαινε σε ταλεντ σοου. Αλλα ετσι στα κρυφα? Μπορει να φοβοταν το κραξιμο. Αλλα απο την αλλη, υπαρχει πιθανοτητα να δειξουν στην τιβι και τη δικια του προσπαθεια να κανει περφορμανς οποτε το κραξιμο δεν θα το γλυτωνε. Πολλα περιεργα ειχαν μαζευτει, εμαθε και απο τον Παπα Γιαννη για τη δαιμονισμενη κοτα και το κονσπιρεισιον θηορι. Το Λαγωνικο μεσα του ηταν ανησυχο. Θα το εξεταζε το θεμα μαζι με τ'αλλα τα "παληκαρια" στο καφενειο.

Ακριβως εκεινη την ωρα, η Μπηλιω εκανε το γνωστο της μπιτσινγκ στην Τσαρλοτ. Και μαζι εγλυφε τον εαυτο της. Η Τσαρλοτ την κοιταζε και ηθελε να ξερασει. Δεν εφτανε που ηταν μπιτς και βρωμαγε, ειχε και αυτο το κουσουρι τωρα, μαζι με το να τριβεται πανω σ'ολο τον κοσμο."Γουατς δε ματτερ, ντηαρ? Μι φαινεται πως δεν εισαι και πολυ καλα τωρα τελευταια!"
"Εισι να κοιταζ'ς τη δουλεια σ'! Μια χαρα ειμι. Απλα θελου ν'απαυτοθω σαν τρελλη! Δεν μπουρω αλλο! Καθε νυχτα βγαινω στα κεραμμυδια, αλλα τιποτις!"
"Αααααχ! Πως σι νιωθω γκερλφρεντ!" απαντησε η Τσαρλοτ. Ξαφνικα χτυπαει το κινητο της Μπηλιως. Ηταν η Σβετλανα. Επρεπε να ενημερωσει. Η Μπηλιω ηταν γατα (πλεον και κυριολεκτικα), θα ηξερε τι να κανει με το θεμα Κυρ Πιπης. "Αστου πανου μ' Σβετλανα! Θα κανουνισου του πουρω κι θα κανονιστου κι ιγουω, νιαρρρρρ!"

5 comments:

  1. manaraki 'm ekan's ti diaf'ra stin arxi tsis 'stouria s' anti gia "Tin idia..." bike "in idia...", ainte efxom' kie syntoma mono "...", kiip on thi good tzob gerls :)

    ReplyDelete
  2. νιαρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!! :P

    ReplyDelete
  3. marie ti kaliefon' pou si si tsoupra m'?

    ReplyDelete
  4. Htan samboutage ap'ts' extrous mas!

    ReplyDelete
  5. Ο Καραμπελας ομως, ηταν σημαντικος παραγοντας της οικονομιας της περιοχης. Ειχε περασει μια εβδομαδα και ηταν αφαντος απο τα γνωστα λημερια, μπουρδελα, χασαποταβερνες, κωλαδικα κτλ και η παλιοπαρεα ειχε ανησυχησει.

    Ως παράγοντάς αυτονόητο ήταν να εχει βερεσέδες και φέσια απλήρωτα γραμμάτια κ.τ.λ οταν πλέον εγινε κατανοητό στους παντες οτι ο Καραμπελας εξαφανίστηκε οριστικά ... και άρχισαν οι πρωτες ανησυχίες για το ποιος θα πληρώσει τα χρεωστουμενα ... βγήκε το λαϊκό γνωμικό ...
    [Θα παρεις τα αρχιδια του Καραμπελα - Μαυρος Αμπελουργος]

    Τ' αρχίδια του Καράμπελα
    Τα πλέον επώνυμα και σινιέ αρχίδια στην πανω κατω Πικρα και οχι μονο*
    που συναγωνίζονται αντάξια "το μουνί της Χάιδως". Αν και είναι πολύ συγκεκριμένης ταυτότητας,
    δηλώνουν "αλλ' αντ' άλλων". Ωστόσο το ιστορικά εξακριβωμένο σεβαστό τους μέγεθος τα
    καταξίωσε και σαν έκφραση πληθωρικότητας και βαρβατίλας.

    *Ο Καραμπελας ηταν γνωστός και σε γειτονικούς νομούς και επαρχίες λόγω τον επαγγελματικών και προσωπικών δραστηριοτήτων που ειχε ... για αυτό το λογο το λαικο γνωμικό εγινε γρήγορα γνωστό ...

    ReplyDelete