21.2.10

18. Η μάσκα με τις ασημένιες πούλιες.

Η Merenda βρήκε την ευκαιρία να φωνάξει τη Σβετλάνα σπίτι της. Η ίδια δε μπορούσε να ανέβει μόνη της στο πατάρι. Είχε υψοφοβία, μετά από μια τραυματική της εμπειρία στο Καμπαναριό της Αγαμίας. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασε να κάνει τρίο με τον Παπά Κυριάκο και τη γυναίκα του Ευαγγελία. Πολλοί έλεγαν πως η Ευαγγελία ήταν στέρφα & το ζευγάρι έκανε τα πάντα να αναζωπυρώσει τη σχέση του & να αποστομώσει όλες τις φαρμακόγλωσσες (τη Γιαννίτσα, το Νικολή & Cabbana- Καμπάνα (τον gay ράφτη του χωριού), τη Γιώργαινα (τη χαρτορίχτρα), τη Γιώργαινα του δασκάλου κ.λπ. Όλη αυτή η παρέα μαζεύοταν κάθε μέρα στις 07.32 το πρωί & παρακολουθούσαν όλοι μαζί Αυτιά (είχαν ομαδικές φαντασιώσεις μαζί του) και έπειτα έβλεπαν συνταγές μαγειρικής στο κανάλι 5 του τηλεκοντρόλ.
Η Μerenda έστειλε sms στη Σβετλανα "επείγον πρέπει να ανέβεις στο πατάρι τώρα!", άνοιξε την plasma & πάτησε το 5. Από τότε που τελείωσε η "Κάμψη" του Φώσκολου, το 5 είχε συνδεθεί με τη ζωή του χωριού. Μόνο εκεί μάθαιναν τον καιρό (για να τον μεταφέρουν στους γυμνασμένους παραγωγούσ βαμβακιού της διπλανήσ κωμόπολης) και τα πιο hot s/m εσώρουχα που παίζουν στην αγορά της πρωτεύουσας. Kατόπιν έδιναν παραγγελία στον Βάγγο από την λαική, να τους τα φέρει. Ο Βάγγος είχε το πόστο δίπλα από τις μάπες (λάχανα), τα μπρόκολα και τα αντίδια. Ο ίδιος ωστόσο δεν τα έφερνε από την Πρωτεύουσα, αλλά από έναν Κινέζο φίλο του. Είχε μανία με τις ανατολικές θρησκείες, το Δαλάι Λάμα (αντιστεκόταν σθεναρά στον ταοισμό), το τηγανιτό ρύζι με αβγά (κορόιεδευε όσους έτρωγαν καγιανά & αηδίες του χωριού) και τα ... ευρώ. Πήγαινε πολύ συχνά στον Κινέζο φίλο του, τηγάνιζαν μαζί μπανάνες, μοιράζονταν μπάλες παγωτό από τη Δωδώνη, ονειρεύονταν γκέισες στην πλαγιά της Αγαμίας & μίλαγαν για το ταιλανδεζικο μασάζ. Ήταν ο μεγάλος τους καημός. Αυτός και η Κόρη. Στην Αγαμία είχαν μόνο ένα Ινστιτούτο με Σουηδικό μασάζ (τι να ξέρουν τώρα αυτοί οι Βορειοευρωπαίοι!) & η Κόρη δεν τους καθόταν με τίποτα!
Τους έβαζε να "παίζουν" στη στήλη της στο περιοδικό του χωριού "Η Guardian της Αγαμίας", χωρίς να τους έχει μιλήσει ποτέ. Όλοι στο χωριό ήξεραν πως η Κόρη έπασχε από το ¨Σύνδρομο της Τρανσιλβάνια" (έβλεπε παντού δυστυχισμένα & εκδικητικά βαμπίρ) και από μυθομανία -τους τα είχε σφυρίξει ο γιατρός που τους έπαιρνε την πίεση.

Η Σβετάλανα έφτασε γρήγορα, φόρεσε μονάχα τις σαγιονάρες της και άφησε τα μισά νύχια της άβαφτα (τα άλλα μισά ήταν βαμένα φούξια!). Της κατέβασε την ασημένια μάσκα με τις πούλιες. Ήταν το πολυτιμότερο ενθύμιο της Μερέντα από τη Βενετία, όπου είχε ερωτευτεί έναν γονδολιέρη. Η ίδια, ο γονδολιέρης και το κουπί είχαν ανεβάσει πολλές φορές παλίρροια στα βενετσιάνικα κανάλια.
Τη μάσκα της τη χάρισε ο γονδολιέρης, προκειμένου να τη ξεφορτωθεί και να φύγει μετά από τη μασκαράτα & να επιστρέψει στην Αγαμία. Ο γονδολιέρης Μάρκο (Πόλο) είχε βάσιμες υποψίες πως η Μερέντα γούσταρε τη γυναίκα του. Την είχε δει πολλές φορές να την ταίζει ταλιατέλες στο στόμα, να την πασαλείφει με πέστο & να της κάνει κομπλιμέντα για τις ικανότητές της στην πάστα... Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν, όταν έπιασε τη Μερέντα να χαιδεύει το εσώρουχο της Μικαέλα, την ώρα που περπατούσαν πάνω στη Γέφυρα των Στεναγμών (μεγάλη η χάρη της).
Ήταν 3 Αυγούστου 2002, όταν η Μερέντα αναγκάστηκε να φύγει για πάντα από την Ιταλία. Σο αεροπλάνο έφαγε ένα τοστ (άψητο!), μια μηλόπιτα (χωρίς γλυκό παθαίνει υπογλυκαιμίες, στον ελληνικό βάζει 4 κοφτές κουταλιές ζάχαρη!), ήπιε 2 φλιτζάνια ξινό χυμό πορτοκάλι & χάζευε την μάσκα, που τησ χάρισε ο Μάρκο σκεφτόμενη το ασημένιο εσώρουχο της Μικαέλα. Τότε ήταν που πήρε και την απόφαση να προσθέσει πούλιες στη μάσκα της. Σκέτη ήταν πολύ άχαρη.

3 comments:

  1. Η γέφυρα των στενάγμων θα βογγήξει μετά από αυτα που γραφονται στην πίκρα ;)

    ReplyDelete
  2. Α ρε Mereda ! τι αναμνήσεις μου ξύπνησες τωρα τεσσάρες φορες εχω παει στην Βενετια ... αλλα με λαθος παρεα ... και τι θελω ? να ξαναπαω ...

    ReplyDelete