13.2.10

5. Ιγκνοορ σι λέω...

Η Κόρη είχε ήδη βγει στο μπαλκόνι και παρακολουθούσε, τη Μάνθα να βγαίνει από το φαρμακείο ισοροπώντας στα γιγάντια τακούνια της, τη Μερέντα να ξετρυπώνει από το γραφείο του αφεντικού της και στο βάθος δύο εκτυφλωτικές φυστικί γόβες. 
Ποια θα μπορούσε να είναι η κάτοχος τους πέρα από τα κορίτσια της Πίκρας?
Θα μάθαινε τίποτα δεν θα της ξέφευγε. Κοιταχτηκέ στον καθέφτη και έσιαξε τον ξανθό μπανάνα κότσο της.  Με μια αποφασιστική κίνηση έπιασε στα χέρια της τη Λακ και ψέκασε μεχρι που το μαλλί κοκάλωσε και η τρύπα του όζοντος μεγαλωσε κατά δύο εκατοστά πάνω από τον όχι και τόσο καθάριο ελληνικό ουρανό.
Ήταν έτοιμη να μάθει.
Η αδερφή της η Μπίλλιω καθόταν στο κάτω πάτωμα και διόλου χαμπάρι δεν είχε πάρει για τίποτα άλλο εκτός από το φέισμπουκ προφάιλ της. Με άτσαλινη ψυχραιμία πατησέ "ιγκνόρ" στην προσκληση φίλιας του Τάσου Γιάγκουλα.

1 comment:

  1. Τι αλλο απο μια κοντη χοντρη θα προσπαθουσε να ισοροπηση πανω σε γιγαντια τακουνια ...καλα τωρα τι περιμεναμε στο κατινοχωρι να υπαρχουν και οικολογικές ανησυχίες και προβληματισμοί ... μπρος τα κάλλη τι ειναι το όζον ...φανταζομε τον νεκροθαφτη ...χαλι μαυρο ... να σε απορρίπτουν με ατσάλινη ψυχραιμία με τοση λιγουρα που εχει πεσει στο χωριο ... καλος εισαι ρε Τασο μα λιγος ...βολεψου στην χαση και στην φεξη με κανενα τηλεφωνικο παιχτηρι ...

    Jack

    ReplyDelete