25.2.10

23. Αιντε παγαινε απ'εδω κυρα'μ!

Την ιδια παντα στιγμη, κι ενω ο μπακαλωραιος ε-ντελιβερι την κοπαναγε απο το μπριζολαδομαγαζο σκεφτοντας οτι την γλυτωσε παλι απο μια ακομη λυσσαρα της Πικρας ''μπα διαουλε, καμια ουρα θα μι φανει ιτουτες ζουντανου'', η Μπηλιω αφριζε. Οι αλλες απο πισω αισθανονταν το βαρυ κλιμα. Η μπορει απλα η Μπηλιω να'χε ξεχασει να βαλει το Φα αποσμητικο της.
Η Μπηλιω γυρναει και με στομφο και αερα ιδρωτιλας, ρωταει την Τσαρλοτ "Τι γυρευ'ς εισι ιδου; Νουμιζα οτι ειχαμε ξιμπλεξει απ'την παρτη'ς, μια και καλη!''
Κανονικα οι αλλες θα'πρεπε να σοκαριστουν και να συμμορφωσουν τη Μπηλιω, αλλα πρωτ'απ'ολα ηταν γαιδαρες και δευτερον ηξεραν τα παλια και γι'αυτο δεν ιδρωσε καθολου το αυτακι τους.
Καποτε λοιπον, η Τασουλα και η Μπηλιω ηταν κολλητες. Τοτε η Μπηλιω τραβιοταν με τον καπως μεγαλυτερο της, προπονητη της ποδοσφαιρικης ομαδας γυναικων της Περα Πικρας. Στην Πικρα, για προπονητρια ειχανε την Κυρα Γιωργαινα, λεβεντογυναικα και σεμνη. Η Μπηλιω, μιας και ειχε ενα εκτοπισμα απο τοτε, δικαιως ειχε παρει το ρολο του τερματοφυλακα της Θυελλας Πικρας. Εφερνε λιγο στη Μις Πιγκυ, γλυκια σεξουαλικη, μπολικη και με βαρυ χερι. Και με νευρα, πολλα νευρα. Καμια δεν τολμουσε να της βαρεσει γκολ. Ελα ομως που αυτο ξαναβε τον ετσι κι αλλιως ξαναμμενο προπονητη της αντιπαλης ομαδας, τον Βαγκο. Η Μπηλιω ερωτευτηκε, ηταν μοιραιο να γινει ετσι. Την κολακευε που εκεινος την ειχε ξεχωρισει μεσα απ'ολα τα κοριτσια των δυο χωριων. Ετσι νομιζε, τουλαχιστον. Στην αρχη ολα ηταν υπεροχα. Την πηγαινοεφερνε στην Αθηνα στα καλα ξενοδοχεια της Ομονοιας για Ντολτσε Βιτα. Ειχαν μαθει απ'εξω το μενου του πιο γνωστου πατσατζιδικου στην Αθηνας. Την ειχε κανει βασιλισσα!
Ολη η Πικρα ομως, οπως και το διπλα και το παραδιπλα χωριο, ηξεραν καλα οτι ο Βαγκος ηταν μεγαλος τραγος. Η Τασουλα προσπαθουσε να πεισει την Μπηλιω, οτι, να βρε παιδι μου, μην εισαι τοοοοοσο σιγουρη γι'αυτον, κρατα και μια πισινη. Η Μπηλιω χασκογελαγε πονηρα '' Χα! Ζηλευ' του ζουλαπ'! Δι βαριες' αστη να κακαριζ''' Η καημενη η Τασουλα ομως στεναχωριοταν. Οι αλλες, μαζι και με την αδερφη της Μπηλιως, χεσμενη την ειχανε τη Μπηλιω. Της αξιζε να παρει ενα καλο μαθημα τετοιος κωλοχαρακτηρας που'ναι!
Αυτο εξοργιζε την Τασουλα ακομα πιο πολυ, που απο τοτε την ειχε δει λιγο με το ριλιτζιον και καλα τιμωρος του εγκληματος. Μια και δυο το κανονισε. Τον παραφυλαγε τον τζαναμπετη το Βαγκο και οταν εκεινος πηγε να ξεμοναχιασει τη Μαριγουλα, αριστερο μπακ με πολυ καλο σουτ, ετρεξε να φερει τη Μπηλιω και καλα να δει το γιο της δημαρχεσσας κατω στο ρυακι. Κοντεψε να τσακιστει η Μπηλιω, που παρ'ολ'αυτα ματια δεν ειχε για αλλον αντρα και τι να δει; Ο Βαγκος μπρουμυτα, με τη Μαριγουλα να του κανει κολονοσκοπηση.
Ενα μηνα εκανε να συνελθει, φυσικα ουτε να ξανακουσει για Βαγκο, η Μαριγουλα τη γλυτωσε με μια βαρια διασειση και οσο για την Τασουλα, αυτο το τερας που την εκανε ρεζιλι, αλλαζε δρομο κι εφτυνε οταν την εβλεπε μπροστα της. Η Μπηλιω, προτιμουσε να ηταν με το Βαγκο και ας μην ηξερε τι εκανε, αρκει να ηταν με καποιον. Τουλαχιστον ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ δεσμο. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ειχαν ζηλεια. Τελεια και παυλα. Αυτη η πραγματικοτητα την ευχαριστουσε κι οποιο γουρουνι-α, αλλαζε το στατους κβο, ηταν εναντιον της.
Οταν η Τασουλα την κοπανησε απο το χωριο για να βρει την τυχη της, ολοι της κουνησαν το μαντηλι, εκτος απο τη Μπηλιω. Προτιμησε να δει στην τηλεοραση τα καλλιστεια.
Τωρα λοιπον ειναι η στιγμη που ξαναβρισκονται. Η Τασουλα, τωρα Τσαρλοτ, εφαγε χειροτερα αγγουρια στο αμερικα και γενικως δε μασαει, ειδε με συμπαθεια την αντιδραση της παλιας της φιλεναδας. " Καμ χηαρ μωρη" και αγκαλιασε τη Μπηλιω με αγαπη. Και αμεσως ευχηθηκε να μην το'χε κανει, Η Μπηλιω κολουσε απο ιδρωτιλα και μασχαλιλα.

2 comments: